Συστήματα Υγραεριοκίνησης (LPG)
ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ  

Από τον Μάρτιο του 2011 η Χ. Μητρόπουλος ΑΕ σε συνεργασία με την POLARGAS ΕΠΕ, επίσημο εισαγωγέα και αντιπρόσωπο των συστημάτων υγραεριοκίνησης της ιταλικής LANDI RENZO (est 1954) στην Ελλάδα, σας προσφέρει την δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητο σας.  Τα προϊόντα υγραεριοκίνησης Landi Renzo είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας που έχει οδηγήσει στην καταχώρηση περισσοτέρων του ενός διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Διαθέτει τις αυστηρότερες πιστοποιήσεις ποιότητας ISO 9001 & ISO/TS 16949 και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση συστημάτων υγραερίου στην Ελληνική αγορά. Οι πολυάριθμες εφευρέσεις του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Landi Renzo, τόσο στα μέρη του βενζινοκινητήρα όσο και στα ηλεκτρονικά, οδήγησαν σε σημαντική ανάπτυξη των τεχνολογιών  κίνησης των οχημάτων με υγραέριο. Δύο από τις μεγαλύτερες συνεργασίες τις εταιρίας είναι η εργοστασιακή εγκατάσταση των συστημάτων της σε δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες: την ΤΟΥΟΤΑ και την FIAT. Τα εξαρτήματα της LANDI RENZO σχεδιάζονται έτσι, ώστε να πληρούν τις αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε θέματα ασφαλείας στην κίνηση των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα.

Η κίνηση με αέριο στο αυτοκίνητο σας έχει ως αποτέλεσμα να μετακινήστε με τρόπο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Το σύστημα LANDIRENZO OMEGAS PLUS που εγκαθιστούμε στο αυτοκίνητο σας, αντιπροσωπεύει μια νέα γένια BiFuel ( Βενζίνη – LPG) συστημάτων ψεκασμού υγραερίου. Η αρχή που χρησιμοποιείται από την μονάδα έλεγχου ECU του υγραερίου για τον υπολογισμό του χρόνου ψεκασμού από τα μπέκ του LPG, βασίζεται στην απόκτηση του χρόνου ψεκασμού των μπέκ βενζίνης από την μονάδα έλεγχου του συστήματος LPG κατά την λειτουργιά του αυτοκίνητου σε υγραέριο. Συνεπώς το σύστημα ψεκασμού βασίζεται κυρίως στην μονάδα έλεγχου του βενζινοκινητήρα , ενώ η μονάδα του συστήματος υγραερίου μετατρέπει τις τιμές που λαμβάνει από τους ενεργοποιητές , έτσι ώστε να υπάρχει μια ομαλή λειτουργία του κινητήρα όταν χρησιμοποιείται το υγραέριο. Για να διατηρηθεί αυτή η συνοχή με την βενζίνη, η μονάδα ψεκασμού του υγραερίου ενεργοποιεί τα μπεκ με την ίδια ακριβώς σειρά με αυτά της βενζίνης. Ανάλογα με το μοντέλο και χρησιμοποιώντας διάφορες στρατηγικές στο λογισμικό της μονάδας LPG , είναι δυνατόν να μεταφερθεί ο χρονισμός από την μονάδα της βενζίνης στην μονάδα του υγραερίου. Το σύστημα LANDIRENZO OMEGAS PLUS χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους μπεκ ανάλογα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Το LANDIRENZO OMEGAS PLUS επεμβαίνει ελάχιστα στο αρχικό σύστημα διαχείρισης του κινητήρα. Είναι σε θέση να ενσωματωθεί πολύ εύκολα με τις λειτουργίες διαχείρισης του κινητήρα, όπως και με τις βοηθητικές λειτουργίες του οχήματος όπως κλιματισμός , υδραυλικό τιμόνι , ηλεκτρικά φόρτια κτλ. Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, το σύστημα έχει την δυνατότητα και για ψεκασμό βενζίνης για την αποφυγή της χρήσης συστήματος λίπανσης. Το LANDIRENZO OMEGAS PLUS είναι ένα σύστημα τελευταίας γενιάς και είναι κατάλληλο για τα ποιο αυστηρά κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ε.Ε για τα καυσαέρια EURO 4 , EURO 5.
Τα οφέλη τις υγραεριοκίνησης είναι πολλαπλά, ειδικότερα:
Οικονομικά: που αφορούν στο βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο εξοικονόμησης χρημάτων, λόγω του μειωμένου αρχικού κόστους του καύσιμου εν συγκρίσει με τα συμβατικά καύσιμα.
Περιβαλλοντολογικά: Τα οφέλη σε εκπομπές ρύπων που προκύπτουν από την χρήση υγραερίου σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα είναι: Μείωση του διοξειδίου και μονοξειδίου του άνθρακα (CO2, CO) Μείωση των οξειδίων του αζώτου (NΟx) Το υγραέριο ως καύσιμο, είναι ιδιαίτερα φιλικό προς στο περιβάλλον καθώς οι εκπομπές ρύπων ενός οχήματος είναι μειωμένες συγκρίνοντας το με τη βενζίνη αλλά και με το πετρέλαιο. Έτσι, η υγραεριοκίνηση συντελεί στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και ενισχύει την ποιότητα του περιβάλλοντος.
Λειτουργικά: το υγραέριο παρουσιάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των συμβατικών καυσίμων κατά την τροφοδοσία και την καύση του. Η αέρια μορφή του επιτρέπει την ευκολότερη ροή του στους αυλούς εισαγωγής και στα σώματα ψεκασμού τροφοδοτώντας τον κινητήρα με σταθερό και ομογενές μείγμα, με αποτέλεσμα την ομαλή λειτουργία και την αποτελεσματικότερη καύση. Παράλληλα, μειώνεται το φαινόμενο επικαθίσεων και συσσωμάτωσης άκαυτων ουσιών στο θάλαμο καύσης, στις βαλβίδες και στην εξαγωγή, ενώ δεν αναμιγνύεται με το λιπαντικό του κινητήρα που διαρρέει σε μικρές ποσότητες στον κύλινδρο. Λόγω της μοριακής δομής και σύστασης του, το υγραέριο μειώνει το φαινόμενο της κρουστικής καύσης και βελτιώνει τη ροπή του κινητήρα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Συνοπτικά οφέλη υγραεριοκίνησης:
•   Οικονομία έως και 50% στα έξοδα καυσίμου
•   Μειωμένοι ρύποι
•   Μειωμένη φθορά κινητήρα χωρίς κατάλοιπα άνθρακα
•   Δεν υπάρχει απώλεια ιπποδύναμης
•   Μεγαλύτερη αυτονομία λόγω της συνύπαρξης των 2 συστημάτων (υγραερίου & βενζίνης)
•   Πλήρη ασφάλεια συστήματος με πλήρη εναρμόνιση με τους κανονισμούς ασφαλείας της Ε.Ε. οι οποίοι υπερβαίνουν αυτούς της χρήσης βενζίνης ή πετρελαίου.
 
   


Πρατήρια LPG
Επιλέξτε περιοχή:


Όφελος από την εγκατάσταση υγραερίου σε αυτοκίνητο
ΒενζίνηΥγραέριο
Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ)
Ετήσια διανυθέντα χιλιόμετρα
Τιμή λίτρου
Ετήσιο κόστος καυσίμου
Ετήσιο κέρδος
Κέρδος ανά μήνα
Κόστος εγκατάστασης
Χρόνος απόσβεσης Μήνες
Σύγκριση διανυθέντων χιλιομέτρων μεταξύ βενζίνης και υγραερίου
Με€ διανύουμε
Με βενζίνη χιλιόμετρα
Με υγραέριο χιλιόμετρα
 
 
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ - ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ)
Ρουβικώνος & Ζακύνθου 2, 13122 Ίλιον. Τηλ.: 210.2690.566, 210.2690.577, Fax.: 210.2635.723